FCE口语Part3也是看图说话,要求根据所给的图片去进行描述。但根据part 2不一样的是第三部分的要求是2到3个学生根据图片进行对话。对话的内容是根据相应的问题讨论图片的内容并回答对方,从而最后讨论出一个结果。需要注意的是,在这一部分当中,并不是谁说的多谁拿分就高。他还考察了学生引导对方说话的能力。其中如果是两名学生对话的话,本题时长为4分钟。三名学生对话则为5分钟。
解题思路
A先表达自己的观点+原因,然后去询问B的观点
B表达自己是否同意A + 原因, 当A 不同意B观点时,可以直接说出自己的观点以及原因。
A承接B上文给出的观点,在适当的时候,可以转移讨论下一件事。
注意:在本题中学生应该注重对引导句以及回复句子的积累和补充。
题目1:How important these things are if you want to have good friends?
A: Based on my personal experience, I think doing things together with my friend is fairly important. No matter how close you are with your friends, you always need your personal space. How about you?
B: I am not sure I agree with you on that. In my opinion, good friends don’t need to do things together at all. The reason why I said that is because true friends remains forever even if they cannot do things together. However, I believe sharing secrets is very important if you want to have a good friend. Furthermore, good friend means to chat with each other without reserve. What’s your opinion on that?
A: I know what you meant here but I think everyone has a secret. Thus, it is not necessary for us to share secrets out loud. Let’s move to the next point. What do you think about being honest? I guess it is only fairly important if you want to have good friends. Because white lies usually protect others’ feeling.
A: Of course! I think that’s absolutely right. Moreover, the purpose of being honest is to benefit your friend. However, it is pointless to tell the truth if your honesty hurts your friend easily. Right?
B: I agree. From my perspective, helping with problems is also very important if you want to have good friends. The most compelling reason is that helping others with their problems can strength your friendship. What do you think about that?
A: I totally agree with you on that. I usually try my best to help my friends whenever they are in trouble.
题目2:Which two things are most important?
A: I think the most important two things if one wants to have good friends are to do things together and help with problems. Both of them are a way to strength your friendship. Although people need space sometimes, we will lose each other if we don’t hang out together at all. Do you agree with that?
B: Definitely! Personally, I feel less connected with my friends once we don’t see each other for a while. Sometimes, our friends may have difficulties that we cannot help at all no matter how hard we tried. And this is fine, good friends would know your capability and would not let you to do things that beyond your power.
本期老师
张梦蕊
美国华盛顿大学本科
英国帝国理工学院硕士
托福114分 四年教学经验
帝国理工Silwood Park成员
参与编写:《PET词汇思维导图手册》
《新版KET真题解析》《新版PET真题解析》《最新FCE真题解析》
特此声明
*属在本网站/公众号发表的文章(包括转帖),版权归原作者所有。
*本网站/公众号的所有作品会由作者及时更新,欢迎大家阅读后发表评论,以利作品的完善。
*本网站/公众号的有关课程信息,最终均以正式开课要求为准。
*未经本公司允许,任何人不得擅自使用本网站/公众号内信息。
*本公司将对网站/公众号内容随时进行修改,修改前不会另行通知。