公共英语四级

单选题What is the major weakness of MBA holders according tO the Harvard Business Review?

A.They are usually self-centered.
B.They are aggressive and greedy.
C.They keep complaining about their jobs.
D.They are.not good at dealing with people.

参考答案:D进入在线模考
【命题目的】此题考查对文章信息的理解。
【解题要点】第六段谈到“MBA人想很快提升,他们不懂政治,不懂人事,他们直到3年后才能与集体协作,可那时,他们已转向其他工作了”,即“MBA人不善于处理人际关系”。A项有可能是“不善于处理人际关系”的原因,但原文没有明确提出,因而不选,而B、C两项文中未提及,因而也不选。

你可能感兴趣的试题

1From the passage we know that most MBAs__________.

A.call climb the corporate ladder fairly quickly
B.quit their jobs once they are, familiar with their workmates
C.receive salaries that do not match their professional training
D.cherish unrealistic expectations about。their future

2What is the passage mainly about?

A.The reason for an enrollment in MBA programs.
B.The necessity of reforming MBA programs in business schools.
C.Doubts about.the worth of holding an MBA degree.
D.A debate held recently on university campuses.

3根据下面资料,回答题
On the north bank of the Ohio River sits Evansville, Ind., home of David Williams,52, and of a riverboat casino ( a place where gambling games are played). During several years of gambling in that casino, Williams, a state auditor earning $ 35,000 a year, lost approximately $175,000. He had never gambled before the casino sent him a coupon for $ 20 worth of gambling,He visited the casino, lost the $ 20 and left. On his second visit he lost $ 800. The casino is-sued to him, as a good customer, a "Fun Card", which when used in the casino earns points for meals and drinks, and enables the casino to track the user´ s gambling activities. For Williams,those activities become what he calls "electronic heroin. "
(51)______ In 1997 he lost $21,000 to one slot machine in two days. In March
1997 he lost $ 72,186. He sometimes played two slot machines at a time, all night, until the boat docked at 5 a. m., then went back aboard when the casino opened at 9 a. m. Now he is suing the casino, charging that it should have refused his patronage because it knew he was addicted. It did know he had a problem,
In March 1993, a friend of Williams´ s got him involuntarily confined to a treatment center for addictions, and wrote to inform the casino of Williams´ s gambling problem. The casino included a photo of Williams among those of banned gamblers, and wrote to him a "cease admissions" letter.
Noting the "medical/psychological" nature of problem gambling behavior, the letter said that"be-fore being readmitted to the casino he would have to present medical/psychological information demonstrating that patronizing the casino would pose no threat to his safety or well-being.
(52)______
The Wall Street Journal reports that the casino has 24 signs warning : "Enjoy the fun..,and al-ways bet with your head, not over it". Every entrance ticket lists a toll-free number for counseling from the Indiana Department of Mental Health. Nevertheless, Williams´ s suit charges that the casi-no, knowing he was "helplessly addicted to gambling", intentionally worked to "lure" him to "engage in conduct against his will. " Well.
(53)______
The fourth edition of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders says "patho-logical gambling" involves persistent, recurring and uncontrollable pursuit less of money than of the thrill of taking risks in quest of a windfall.
(54) ______. Pushed by science, or what claims to be science, society is reclassifying what once were considered character flaws or moral failings as personality disorders akin to physical disabilities.
(55)______
Forty-four states have lotteries,29 have casinos, and most of these states are to varying de-grees dependent on--you might say addicted to--revenues from wagering. And since the first Inter-net gambling site was created in 1995, competition for gamblers´ dollars has become intense. The Oct.28 issue of Newsweek reported that 2 million gamblers patronize 1,800 virtual casinos every week. With $ 3.5 billion being lost on Internet wagers this year, gambling has passed pornogra-phy as the Web´ s most profitable business.
A.Although no such evidence was presented, the casino´ s marketing department continued to pepper him with mailings. And he entered the casino and used his Fun Card without being de-tected.
B. It is unclear what luring was required, given his compulsive behavior. And in what sense was his will operative?
C. By the time he had lost $ 5,000 he said to himself that if he could get back to even, he would quit. One night he won $ 5,500, but he did not quit.
D. Gambling has been a common feature of American life forever, but for a long time it was broadly considered a sin, or a social disease. Now it is a social policy: the most important and aggressive promoter of gambling in America is the government.
E. David Williams´ s suit should trouble this gambling nation. But don´t bet on it.
F. It is worrisome that society is medicalizing more and more behavioral problems, often defining as addictions what earlier, sterner generations explained as weakness of will.
G. The anonymous, lonely, undistracted nature of online gambling is especially conductive to compulsive behavior. But even if the government knew how to move against Interact gam-bling, what would be its grounds for doing so?
第51题选