英语六级
A.How ancient philosophers measured the distance between heavenly bodies.
B.How ancient philosophers explained the cause of an eclipse of the Moon.
C.Why ancient philosophers thought the Earth was a sphere.
D.Why ancient philosophers thought the Earth moved around the Sun.
eclipses would not be a perfect circle, it would be stretched out into a long ellipse. The second argument was based on what the Greeks saw during their travels. They noticed that the North Star appeared lower in the sky when they traveled south, in more northerly regions, the North Star appeared to them to be much higher in the sky. By the way, it was also from this difference in the apparent position of the North Star that the Greeks first calculated the approximate distance around the circumference of the earth, a figure recorded in ancient documents says 400,000 stadia, that's the plural of the word stadium. Today, it's not known exactly what length one stadium represents, but let's say it was about 200 meters, the length of many athletic stadiums. This would make the Greek' s estimate about twice the figure accepted today, a very good estimate for those writing so long before even the first telescope was invented.
解析
What is the talk mainly about?
主旨题。从文章前两句可知,在古代人们认为地球是扁平圆盘状,但是古希腊的哲学家们提出了反对这个观点的两个论据。接着文章就详细阐述了古希腊哲学家的两个论据论据。最后,文章讲述了古希腊哲学家们测量地球的数据。综上可知,古希腊哲学家们认为地球是一个球体。因此,正确答案为C。
你可能感兴趣的试题
A.How the natural world was described in Greek mythology.
B. what they observed directly.
C.The writings of philosophers from other societies.
D.Measurements made with scientific instruments.
A.They noticed an apparent change in the position of the North Star.
B.They observed eclipses at different times of the year.
C.They were the first to estimate the distance between heavenly bodies.
D.They wanted to prove that the Earth was fiat.
最新试题
中国的龙是中国神话和民间故事里传说的生物。龙有许多动物的特征,例如龟、鱼等。但是,大多情况下龙被描绘成长着四只脚的蛇形动
It is implied that, in the long run, most Latinos in A
According to the author, Arizona should give highest p
The underlined part "educational deficits" (Para.4)&nb
What can be inferred from the third paragraph?
Questions are based on the following passage. Latino youths
Which of the following can best summarize the main idea of t
It can be inferred from the last two paragraphs that __
Ethan Kross´s 2013 study failed to find __
What does the phrase "this problem" in Paragraph 3 refer to?