中级

单选题根据下面内容,回答题
Speaking Your Customers' Language 
Modern international trading practices are highlighting the growing importance of language training. 
Modern-day business really does transcend national barriers.Thanks to sophisticated IT and communications systems, businesses can now market their products on a truly global scale.The world is indisputably becoming a smaller place, as service and manufacturing companies search the international marketplace for new suppliers and clients.Businesses must, however, be aware that once they expand the area in which they operate, they face increased competition.The standard and quality of their goods become increasingly important in keeping up with competitors.But most of all, it is the service element accompanying the goods which is crucial to a company's success in a particular market.This new philosophy has led to many companies, some of which have even offered products of a lesser quality, gaining success overseas.
Although globalization may, in some senses, have brought national economies closer together, societies around the world still have radically different expectations, processes and standards.These are not a function of economic change, but are more deep-rooted and difficult to alter.They can be a major problem for businesses expanding abroad, with the greatest obstacle of all being the language barrier.If you have to deal with clients, suppliers and distributors in a range of countries, you will not only need the skills to communicate with them, you will also need to reconcile any national biases you have with the diverse ways of doing business that exist around the globe.
The value of effective communication is not to be underestimated.New technology such as video-conferencing and email has played a part in making the communication process easier and it may also be possible that the introduction of language interpretation software will help with some global communications problems.But, of course, it is the human element of the communication process that is so vital in business, especially in negotiations, presentations and team-building.It is essential for managers to meet regularly with staff, customers and partners, so that issues can be discussed, messages communicated and feedback obtained.The value of well-organized language training is immense, and can bring benefits to all levels and departments within a multinational organization.Unfortunately, however, many organizations have a very narrow view when it comes to training of any kind.Often, an urgent requirement has to be identified before training is authorized.Then, a training company is employed or a programme is developed in-house, the team is trained, and that is seen as the end of the matter.However, the fact remains that training programmes are effective only if they are relevant to a company's broader, long-term needs.They should be regarded as an investment rather than a cost.
Changes in expectations and attitudes are certain to continue for companies that trade globally.Although such companies are not yet faced with their international partners and clients demanding that business be conducted in their mother tongue, they realize that overseas competition is increasingly fast.If these companies want to continue to achieve success on the international trading circuit, they must be prepared to adapt to situations and speak the local language.If not, someone else will.
According to the first paragraph, improved communications have enabled companies to_______

A.offer a wider variety of products and services
B.expand beyond their domestic markets
C.perform better than their international competitors
D.open more manufacturing facilities abroad

参考答案:B进入在线模考
【题干考查点】细节题。在第一段中,改善的沟通能够使公司获得什么改变:
【原文定位句】定位段落第一段,定位句为“Thanks to sophisticated IT and communications systems,businesses can now market their products on a truly global scale.”即:由于有了先进的lT技术与通信系统。公司可以真正地在全球范围内推销自己的产品了。
【答案对应点】原文定位句中sophisticated IT and communications systems对应题干中 improved communications;原文定位句中market their products on a truly global scale与选项B中expand beyond their domestic markets所表达的意思相近。
【干扰项分析】选项A、C、D均在本段定位处没有提及。

你可能感兴趣的试题

1
Some companies have succeeded at an international level even though they have_______

A.produced inferior goods
B.failed to adapt products for local markets
C.ignored the standards set by their competitors
D.reduced the standard of the service they offer

2
Approaches to doing business vary between countries because of_______

A.local economic considerations.
B.the existence of cultural differences
C.strong wishes to remain independent
D.regulations about business practices

3
The writer thinks that the use of modern technology will_______

A.speed up the process of language interpretation
B.never replace the need for face-to-face interaction
C.help solve the problems involved in maintaining strong teams
D.not lead to greater communication between companies and clients