专四

单选题 What does the word "militant" in Paragraph 4 mean?

A.Potent.
B.Valorous.
C.Ambitious.
D.Aggressive.

参考答案:D进入在线模考
D。本题考查整个第四段的内容。根据题干提示将答案锁定在第四段。本段依然在讲激进女权主义者的表现。她们已经认识到自己的力量,联合起来将男性视为共同的敌人(common enemy),本段第三句话提到,女权运动第一阶段的最后五年都呈现出“militant,class-warfare”的腔调,所以militant应该和enemy 以及warfare的意思吻合,故答案为aggressive,意为“好斗的”。potent,意,为“强有力的;效力大的”;valorous意为“勇敢的,无畏的”;ambitious意为“有雄心的,野心勃勃的”,均不符合句意,所以本题选D。

你可能感兴趣的试题

1 What might be the author's attitude toward the radical?

A.Being fully supportive.
B.Being strongly opposed.
C.Partly disapproval.
D.Totally indifference.

2 In moderate trend, consciousness-raising is endowed with new sense as

A.being female chauvinism
B.seeking for compromise
C.raising competitiveness in career
D.fulfilling genuine independence

3根据以下资料,回答题:
        A nine-year-old schoolgirl single-handedly cooks up a science fair experiment that ends up debunking a widely practiced medical treatment.Emily Rosa's target was a practice known as therapeutic touch (TT for short), whose advocates manipulate patients' "energy field" to make them feel better and even, say some, to cure them of various ills.Yet Emily's test shows that these energy fields can't be detected, even by trained TT practitioners. Obviously mindful of the publicity value of the situation, Journal editor George Lundberg appeared on TV to declare, "Age doesn't matter.It's good science that matters, and this is good science."
        Emily's mother Linda Rosa, a registered nurse, has been campaigning against TT for nearly a decade.Linda first thought about TT in the' late '80s, when she learned it was on the approved list for continuing nursing education in Colorado.Its 100,000 trained practitioners (48,000 in the U.S.) don't even touch their patients.Instead, they waved their hands a few inches from the patient's body, pushing energy fields around until they're in "balance." TT advocates say these manipulations can help heal wounds, relieve pain and reduce fever.The claims are taken seriously enough that TT therapists are frequently hired by leading hospitals, at up to $70 an hour, to smooth patients' energy, sometimes during surgery.
        Yet Rosa could not find any evidence that it works.To provide such proof, TT therapists would have to sit down for independent testing—something they haven't been eager to do, even though James Randi has offered more than $1 million to anyone who can demonstrate the existence of a human energy field. (He's had one taker so far.She failed.) A skeptic might conclude that TT practitioners are afraid to lay their beliefs on the line.But who could turn down an innocent fourth grader? Says Emily: "I think they didn't take me very seriously because I'm a kid."
        The experimem was straight forward: 21 TT therapists stuck their hands, palms up, through a screen.Emily held her own hand over one of theirs left or right and the practitioners had to say which hand it was.When the results were recorded, they'd done no better than they would have by simply guessing.If there was an energy field, they couldn't feel it.

What was the so-called therapeutic touch about?

A.Curing patients' diseases through special sensors.
B.Treating patients with mental health problems with touching.
C.Helping build patients' energy ield for them to get rid of diseases.
D.Manipulating patients' energy field to make them feel better or recovered.