专四

单选题 What is supposed to be the immediate benefit for insurance companies to support disaster prediction research?

A.They can make more money fi'om the insured places.
B.They may thus have a better idea of the future risks.
C.They can get more sympathies from the government.
D.They will win more people's trust in the industry.

参考答案:B进入在线模考
B。本题出题点在文章第三段,考查观点、意图。根据题干信息insurance companies to support disaster prediction research将答案锁定在文章第三段。第三段首句提到,保险业增加了对灾害预测研究的支持;该段第三句提到,他们期望得出的研究结果能让保险业在针对未来灾害风险做决策时把握性更大,由此推断,保险公司支持灾害预测研究的目的是他们期望能更好地了解未来的风险,故选B。

你可能感兴趣的试题

1 Why does the author say that the science of disaster prediction has a bright future?

A.Because some government officials are quite interested in predicting disasters.
B.Because there are many projects being involved in disaster prediction.
C.Because it can substantially simulate the economy of the nation.
D.Because it counts a lot and has become a concern of the government and scientists.

2 The key factor to reduce society's vulnerability to natural disasters is

A.insurance companies should be wise enough in their estimates of losses
B.the government should bear some of the financial risks of disaster insurance
C.the general public should be made fully aware of the possible damages
D.technology should be improved and three phases of prediction be considered

3根据以下资料,回答题:
        1801.I have just returned from a visit to my landlord--the solitary neighbour that I shall be troubled with.
        This is certainly a beautiful country! In all England, I do not believe that I could have fixed on a situation so completely removed from the stir of society.A perfect misanthropisfs heaven: and Mr. Heathcliff and I are such a suitable pair to divide the desolation between us. A capital fellow! He little imagined how my heart warmed towards him when I beheld his black eyes withdraw so suspiciously under their brows, as 1 rode up, and when his fingers'sheltered themselves, with a jehlous resolution, still farther in his waistcoat, as I announced my name."Mr.Heathcliffl." I said.
A nod was the answer.
        "Mr.Lockwood, your new tenant, sir.I do myself the honor of calling as soon as possible after my arrival, to express the hope that I have not inconvenienced you by my perseverance in soliciting the occupation of Thrushcross Grange: I heard yesterday you had had some thoughts--""Thrushcross Grange is my own, sir," he interrupted, wincing.? "I should not allow anyone to inconvenience me, if I could hinder it--walk in!"
        The "walk in" was uttered with closed teeth, and expressed the sentiment, "Go to the deuce": even the gate over which he leant manifested no sympathizing movement to the words; and I think that circumstance determined me to accept the invitation: I felt interested in a man who seemed more exaggeratedly reserved than myself.
When he saw my horse's breast fairly pushing the barrier, he did put out his hand to unchain it, and then sullenly preceded me up the causeway, calling, as we entered the court: "Joseph, take Mr Lockwood's horse; and bring up some wine."
        "Here we have the whole establishment of domestics, I suppose," was the reflection suggested by this compound order.
        No wonder the grass grows up between the flags, and cattle are the only hedge-cutters.
        Joseph was an elderly, nay, an old man: very old, perhaps, though hale and sinewy. "The Lord help us.? He soliloquized in an undertone of pecvish displeasure, while relieving me of my horse: looking, meantime, in my face so sourly that I charitably conjectured he must have need of divine aid to digest his dinner, and his pious ejaculation had no reference to my unexpected advent.
Wuthering Heights is the name of Mr Heathcliff's dwelling.? "Wuthering" being a significant provincial adjective, descriptive of the atmospheric tumult to which its station is exposed in stormy weather.Ptre, bracing ventilation they must have up there at all times, indeed;, one may guess the power of the north wind blowing over the edge, by the excessive slant of a few stunted firs at the end of the house; and by a range of gaunt thorns all stretching their limbs one way, as if craving alms of the sun.Happily, the architect had foresight to build it strong'.
the narrow windows are deeply set in the wall, and the comers defended with large jutting stones.
The phrase "a suitable pair" (Line 4, Para.1) is used to suggest that both Mr.Heathcliffand "I" __________

A.like each other?
B.trust each other?
C.are reserved?
D.enjoy life in the city