专八
The man gives up looking at the woman--he thinks she may be about twenty-five--and buys a round-trip,coach class ticket to an eastern city.
His flight leaves in an hour. To kill time, the man steps into one of the airport cocktail bars and orders a Scotchand water. While he sips it he catches sight of the black-haired girl in the leather coat. She is deep in Conversationwith a second girl, a blond in a cloth coat trimmed with gray fur. He wants somehow to attract the brunette'sattention, to invite her to have a drink with him before her own flight leaves for wherever she is traveling, but eventhough he believes for a moment she is looking his way he cannot catch her eye from out of the Shadows of the bar.In another instant the two women separate; neither of their direction is toward him.
When next he sees her, he is buying a magazine to read during the flight and becomes aware thht someone isjosflin.g him. At first he is startled that anyone would be so close as to touch him, but when he sees who it is hemusters a smile.
"Busy place," he says.
She looks up at him, and an odd grimace crosses her mouth and vanishes. She moves away and joins the crowds in the terminal.
The man is at the counter with his magazine, but when he reaches into his back pocket for his wallet thepocket is empty. Where could I have lost it? He thinks. His mind begins enumerating the credit cards, the currency,the membership and identification cards; his stomach chums with something very like fear. The girl who was sohe.me, he thinks--and all at once he understands that she has picked his pocket.
is he to do? He still has his ticket, safely tucked inside his suit coat--he reaches into the jacket to feel theenvelope, to make sure. He can take the flight, call someone to pick him up at his destination. But in the meantimehe will have to do something about the lost credit cards--call home, have his wife get the numbers out of the topdesk drawer, phone the card companies—so difficult a process, the whole thing suffocating. What shall he do?
First, find a policeman, tell what has happened, describe the young woman. He grits his teeth. He will probably never see his wallet again.
He is trying to decide if he should save time for talking to a guard near the X-ray machines when he isappalled and elated to see the black-haired girl. She seems engrossed in a book. A seat beside her is empty, and theman occupies it.
"I've been looking for you," he says.
She glances at him with no sort of recognition. "I don't know you," she says."Sure you do."
She sighs and puts the book aside. "Is this all you characters think about--picking up girls like we were stray
animals? What do you think I am?"
"You lifted my wallet," he says. He is pleased to have said "lifted", thinking it sounds wordier than stole or
took or even ripped off.
"I beg your pardon?" the girl says.
"I know you did--at the magazine counter. If you'll just give it back, we can forget the whole thing. If you don't, then I'll hand you over to the police."
She studies him, her face serious. "All right," she says. She pulls the black bag onto her lap, reaches into it and draws out a wallet.
He takes it from her. "Wait a minute," he says, "This isn't mine."
The girl runs, he bolts after her until he hears a woman's voice behind him:"Stop, thief! Stop that man!"
Ahead of him the brunette disappears around a corner and in the same moment a young man in a marineuniform puts out a foot to trip him up. He falls hard, banging knee and elbow on the tile floor of the terminal, butmanages to hang on to the wallet which is not his.
The wallet is a woman's, fat with money and credit cards, and it belongs to the blonde in the fur-trimmedcoat--the blonde he has earlier seen in conversation with the criminal brunette. She, too, is breathless, as is thepolice man with her.
"That's him," the blonde girl says, "He lifted my billfold."
It occurs to the man that he cannot even prove his own identity to the policeman.
Two weeks later-the embarrassment and rage have diminished, the family lawyer has been paid, theconfusion in his household has receded--the wallet turns up without explanation in one morning's mail. It is intact,no money is missing, all the cards are in place. Though he is relieved, the man thinks that for the rest of his life hewill feel guilty around policemen, and ashamed in the presence of women.
根据以上内容,回答题。
What can be inferred from the beginning of the story?
A.The man was single.
B.The man was attracted by the girl.
C.The girl paid no attention to the man.
D.The man knew the girl.
第一段描写了男主人公第一次见到女主人公的场景。女主人公的穿着打扮深深地吸引了他。
第二段和第三段描写了男主人公第二次见到女主人公的情景。地点是在机场的酒吧,男主人公看到女主人公正和另一个女孩聊天。主要描写了男主人公的心理活动,他希望女主人公能注意到自己。
第四段到第六段描写了女主人公偷男主人公钱包的情景。
第七段到第十段指出男主人公意识到了是女主人公偷了他的钱包,并思考该怎么办。
第十段到倒数第二段描述了男主人公向女主人公索要钱包的情景。当他向女主人公索要钱包时,她把一个属于另外一个女人的钱包给了他,然后跑掉了,结果,他因被误认为是小偷而被警察带走。
最后一段指出,不知道为什么,后来男主人公的钱包又被完好无损地寄了回来,但这件事情使男主人公在警察和女人面前都感到很羞愧。
【试题解析】
本题的出题点在文章首段。第一段说男主人公在机场看到了一个漂亮女孩,并且详细描述了女孩的长相和衣着。此段最后一句说这个女孩让他心跳加速,可见他被这个女孩吸引了,散选B。第三段倒数第二句指出女孩也发现了男主人公对她的注意,故排除C;男主人公显然是第一次遇到这个女孩,故排除D;A原文未提及,故排除。
你可能感兴趣的试题
A.the girl in leather coat
B.the girl in cloth coat
C.the pretty woman in gray fur
D.the pretty woman in fashion magazine clothes
A.only once
B.twice
C.three times
D.four times
A.accost her
B.arrest her
C.threaten her
D.ask for his wallet
最新试题
Some famous athletes and entertainers earn millions of dolla
Is a translation meant for readers who do not understand th
中华民族历来尊重人的尊严和价值。还在遥远的古代,我们的先人就已提出“民为贵”的思想,认为“天生万物,唯人为贵”,一切社会
第(50)题__________.
第(49)题__________.
第(48)题__________.
第(47)题__________.
第(46)题__________.
第(45)题__________.
第(44)题__________.
