专四

单选题Which of the following does NOT result in the decline of marriage rate of black women?

A. The increasing number of career wome
B. Social movements that changed people's attitud
C. The utility of new equipment and apparatu
D. The breakdown of the traditional moralit

参考答案:C进入在线模考
细节题。由题干中的decline of marriage定位至第三段。第四句解释了“从1970年到2007年,黑人入狱比例猛增;同时,在出生于美国的30到44岁的黑人女性中,结婚率从62%下降到33%”的原因,其中“the invention of the contraceptive pill”是指避孕药的发明,[C]是就该处的曲解,故为答案。[A]是对“It also coincided with greater opportunities for women in the workplace.”的概括;[B]是对“the sexual revolution of the 1960s”的阐释;[D]是对“traditional mores were already crumbling”的同义转述,这三项均与原文相符。

你可能感兴趣的试题

1In terms of marriage, most people tend to __________.

A. get married after careful consideration
B. be attracted by someone living in an alien land
C. be well-matched in social and economic status
D. marry one living under similar environmental conditions

2Mr. Charles and Mr. Luoh's research shows that as to marriage, __________.

A.women will suffer more from hardship than men do
B. crime rates and social malfunction are of equal effect
C. male imprisonment plays an important role in women's marriage
D. social malfunction can be replaced by crime rate easily

3[1] In 1945, a 12-year-old boy saw something in a shop window that set his heart racing. But the price-five dollars-was far beyond Reuben Earle's means.
[2] Reuben couldn't ask his father for the money. Everything Mark Earle made through fishing in Bay Roberts,Newfoundland,Canada.Reuben's mother,Dora,stretched like elastic to feed and clothe their five children.
[3] Nevertheless, he opened the shop's weathered door and went inside.Standing proud and straight in his flour-sack shirt and washed-out trousers,he told the shopkeeper what he wanted,adding,“But I don't have the money right now.① Can you please hold it for me for some time?”
[4] “I'll try”,the shopkeeper smiled.“Folks around here don't usually have that kind of money to spend on things. It should keep for a while. ”
[5] Reuben respectfully touched his worn cap and walked out into the sunlight with the bay rippling in a freshening wind. There was purpose in his loping stride. He would raise the five dollars and not tell anybody.
[6] Hearing the sound of hammering from a side street, Reuben had an idea.
[7] He ran towards the sound and stopped at a construction site. People built their own homes in Bay Roberts,using nails purchased in Hessian sacks from a local factory. Sometimes the sacks were discarded in the flurry of building, and Reuben knew he could sell them back to the factory for five cents a piece. ②
[8] That day he found two sacks, which he took to the rambling wooden factory and sold to the man in charge of packing nails.
[9] The boy's hand tightly clutched the five-cent pieces as he ran the two kilometers home.
[10] Near his house stood the ancient barn that housed the family's goats and chickens. Reuben found a rusty soda tin and dropped his coins inside. Then he climbed into the loft of the barn and hid the tin beneath a pile of sweet smelling hay.
[11] It was dinner time when Reuben got home. His father sat at the big kitchen table, working on a fishing net. Dora was at the kitchen stove, ready to serve dinner as Reuben took his place at the table.
[12] He looked at his mother and smiled. Sunlight from the window gilded her shoulder-length blonde hair. Slim and beautiful, she was the center of the home, the glue that held it together.
[13] Her chores were never-ending. Sewing clothes for her family on the old Singer treadle machine,cooking meals and baking bread, planting and tending a vegetable garden, milking the goats and scrubbing soiled clothes on a washboard. But she was happy. Her family and their well-being were her highest priority.
[14] Every day after chores and school, Reuben scoured the town, collecting the hessian nail bags. All summer long, despite chores at home weeding and watering the garden, cutting wood and fetching water-Reuben kept to his secret task. ③
[15] Often he was cold, tired and hungry, but the thought of the object in the shop window sustained him.Sometimes his mother would ask:“Reuben, where were