专四

单选题What is "one of the first lessons of growing up"?

A.Attending a graduation ceremon 
B.Listening to graduation speeche
C.Forgetting details of memorable event 
D.Meeting high-profile graduation speaker

参考答案:C进入在线模考
【定位】最后一段。
【解析】最后一段指出这一教训就是“最令我们 ‘难忘’的重大场合可能引发我们最少的记忆”,这和C 中遗忘重大时刻的细节表达的是同一意思.因此C是正确答案。
【点睛】细节推断题。此题本身不算难做,因为A(Attending)、B(Listening)、D(Meeting)都仅指参与活动事件本身,只有C(Forgetting)体现人们对重大事情细节(综合全文看。即指重要人物的重要讲话)的健忘,可称之为是人们必经的教训之一。注意不要因为本题的正确选择影响到对94题的正确判断。94题D中specific details和本题C中details of memorable events指代内容不同。

你可能感兴趣的试题

1根据下列文字,回答题。
Cultural rules determine every aspect of food consumption. Who eats together defines social units. For example, in some societies, the nuclear family is the unit that regularly eats together. The anthropologist Mary Douglas has pointed out that, for the English, the kind of meal and the kind of food that is served relate to the kinds of social links between people who are eating together. She distinguishes between regular meals, Sunday meals when relatives may come, and cocktail parties for acquaintances. The food served symbolizes the occasion and reflects who is present. For example, only snacks are served at a cocktail party. It would be inappropriate to serve a steak or hamburgers. The distinctions among cocktails, regular meals, and special dinners mark the social boundaries between those guests who are invited for drinks, those who are invited to dinner, and those who come to a family meal. In this example, the type of food symbolizes the category of guest and with whom it is eaten.
In some New Guinea societies, the nuclear family is not the unit that eats together. The men take their meals in a men's house, separately from their wives and children. Women prepare and eat their food in their own houses and take the husband's portion to the men's house. The women eat with their children in their own houses. Tiffs pattern is also widespread among Near Eastern societies.
Eating is a metaphor that is sometimes used to signify marriage. In many New Guinea societies, like that of the Lesu on the island of New Ireland in the Pacific and that of the Trobriand Islanders, marriage is symbolized by the couple's eating together for the first time. Eating symbolizes their new status as a married couple. In U.S. society, it is just the reverse. A couple may go out to dinner on a first date.
Other cultural rules have to do with taboos against eating certain things. In some societies, members of a clan, a type of kin (family) group, are not allowed to eat the animal or bird that is their totemic ancestor. Since they believe themselves to be descended from that ancestor, it would be like eating that ancestor or eating themselves.
There is also an association between food prohibitions and rank, which is found in its most extreme form in the caste system of India. A caste system consists of ranked groups, each with a different economic specialization. In India, there is an association between caste and the idea of pollution. Members of highly ranked groups can be polluted by coming into contact with the bodily secretions, particularly saliva, of individuals of lower-ranked castes. Because of the fear of pollution, Brahmans and other high-ranked individuals will not share food with, not eat from the same plate as, not even accept food from an individual from a low ranking caste.
According to the passage, the English make clear distinctions between
A. people who eat together. 
B. the kinds of fo

2According to the passage, who will NOT eat together?

A.The Englis 
B.Americans on their first dat
C.Men and women in Near Eastern societie 
D.Newly-weds on the island of New Irelan

3According to the passage, eating together indicates all the following EXCEPT

A.the type of foo 
B.social relation 
C.marital statu 
D.family tie