专四
Friendships are not made in a day, and the computer would be more acceptable as a friend if it imitated the gradual changes that occur when one person is getting to know another. At an appropriate time it might also express the kind of affection that stimulates attachment and intimacy. The whole process would be accomplished in a subtle way to avoid giving an impression of over-familiarity that would be likely to produce irritation. After experiencing a wealth of powerful, well-timed friendship indicators, the user would be very likely to accept the computer as far more than a machine and might well come to regard it as a friend.
An artificial relationship of this type would provide many of the benefits that people obtain from interpersonal friendships. The machine would participate in interesting conversation that could continue from previous discussions. It would have a familiarity with the user's life as revealed in earlier contact, and it would be under-standing and good-humored. The computer's own personality would be lively and impressive, and it would develop in response to that of the user. With features such as these, the machine might indeed become a very attractive social partner.Which of the following is NOT a feature of the ideal companion machine?
A.Active in communicatio
B.Attractive in personalit
C.Enjoyable in performanc
D.Unpredictable in behaviou
【解析】细节题。题干中的feature对应原文的qualities。原文说:Those qualities that make interaction with other people enjoyable….就是说.这种机器的种种“特点”可以使之在与人交际时让人感到快乐。换言之,这种机器“与人交往时令人快乐”,是它的种种特点带来的结果,而非这种机器本身的特点。故C不是这种机器的特点,即为正确答案。
【点睛】原文提到,该机器would not be a passive participant,对应选项A“积极参与交流”;该机器appear to be charming.and easy going,对应选项B“个性上有魅力”:该机器remain slightly unpredictable,对应D。注意A、B、D三个选项都出现在原文中,耐且都是以would (do)的结构出现的。
你可能感兴趣的试题
A.quick
B.unpredictable
C.productive
D.inconspicuous
A.Being able to pick up an interesting conversatio
B.Being sensitive to earlier contac
C.Being ready to learn about the person's lif
D.Having a pleasant and adaptable personalit
A.favourable
B.critical
C.vague
D.hesitant
最新试题
Write on ANSWER SHEET THREE a note of about 50-60 words base
In some countries young people are encouraged to work or tra
What does the author suggest as the primary factor of formi
What would the author benefit from the habit?
The author would read the words aloud _________.
What was the first new habit that the author would accompli
根据以下资料,回答题:
Dried foods
Nowadays vegetables are most commonly dried
Alkaline solutions are used to
