专四

单选题The author began to love books for the following reasons EXCEPT that

A.he began to see something in his min
B.he could visualize what he read in his min
C.he could go back to read the books agai
D.he realized that books offered him new experienc

参考答案:A进入在线模考
【定位】第6段。
细节题。作者提到自己开始喜欢上读书时的感受:这是与看电视完全不同的体会(对应D);存脑海中而不是在眼前呈现出一些形象(即 B “可以在脑海中看到所读的内容”);可以不断翻页重温那些形象(即C)。没有提到的内容是选项A.故答案为A。
【点睛】本题的难点在于如何理解选项A和B,并判断究竟哪一个与文章内容所说的一致。A说“开始看到自己内心的某样东西”,含义是“开始认清自我”,与是否“读书”无关,故为答案。其余选项都提到read books。

你可能感兴趣的试题

1根据材料,回答题。TEXT B
 Predicting the future is always risky. But it's probably safe to say that at least a few historians will one day speak of the 20~ century as America's "Disney era". Today, it's certainly difficult to think of any other single thing that represents modem America as powerfully as the company that created Mickey Mouse. Globally, brands like Coca-Cola and McDonald's may be more widely known, but neither concludes 20th-century America in quite the same way as Disney.
The reasons for Disney's success are quite a lot, but ultimately the credit belongs to one person--the man who created the cartoon and built the company from nothing, Walt Disney. Ironically, he could not draw particularly well. But he was a genius in other aspects. In business, his greatest skills were his insight and his management ability. After setting himself up in Hollywood, he single-handedly pioneered the concepts of branding and merchandising--something his company still does brilliantly today.
But" what really distinguished Disney was his ability to identify with his audiences. Disney always made sure that his films portrayed the "little boy". He achieved this by creating characters that reflected the hopes and fears of ordinary people.
Disney's other great virtue was the fact that his company--unlike other big corporations--had a human face. His Hollywood studio--the public heard--operated just like a democracy, where everyone was on first-name terms and had a say in how things should be ran. He was also regarded as a great patriot because not only did his cartoons praise America, but, during World War 11, his studios made training films for American soldiers.
The reality, of course, was not so perfect. As the public would later learn, Disney's patriotism had an unpleasant side. After a strike by cartoonists in 1941, he agreed to work for the FBI secretly, identifying and spying on colleagues who he suspected were anti-government.
But, apart from his affiliations with the FBI, Disney was more or less the genuine article. A new book, The Magic Kingdom: Walt Disney and the American Way of Life, confirms that he was very definitely on the side of ordinary people. In the 30s and 40s he voted for Franklin Roosevelt, believing he was a leader of the workers. Also, Disney was not an apologist for the FBI, as some have suggested. In fact, he was suspicious of large, bureaucratic organizations, as is evidenced in films like That Darned Cat.
By the time he died in 1966, Walt Disney was as famous as Thomas Edison and the Wright Brothers. To business people and filmmakers, he was a role model; to the public, he was  "Uncle Walt'--the man who had entertained them all their lives, the man who represented all that was good about America.Walt Disney is believed to possess the following abilities EXCEPT

A.paintin
B.creativit
C.managemen
D.merchandisin

2According to the passage, what was the pleasant side of Disney's patriotism?

A.He sided with ordinary Americans in his film
B.He supported America's war efforts in his own wa
C.He had doubts about large, bureaucratic organization
D.He voted for Franklin Roosevelt in the 30s and 40

3In the sixth paragraph the sentence "Disney was more or less the genuine article" means that

A.Disney was a creative and capable perso
B.Disney once agreed to work for the FB
C.Disney ran his company in a democratic wa
D.Disney was sympathetic with ordinary peopl