专四
It was 1961 and I was in the fifth grade. My marks in school were miserable and, the thing was, I didn't know enough to really care. My older brother and I lived with Morn in a dingy multi-family house in Detroit. We watched TV every night. The background noise of our lives was gunfire and horses' hoofs from "Wagon Train" or "Cheyenne", and laughter from "I Love Lucy" or "Mister Ed". After supper, we'd sprawl on Mom's bed and stare for hours at the tube.
But one day Morn changed our world forever. She turned off the TV. Our mother had only been able to get through third grade. But she was much brighter and smarter than we boys knew at the time. She had noticed something in the suburban houses she cleaned--books. So she came home one day, snapped off the TV, sat us down and explained that her sons were going to make something of themselves. "You boys are going to read two books every week," she said. "And you're going to write me a report on what you read."
We moaned and complained about how unfair it was. Besides, we didn't have any books in the house other than Mom's Bible. But she explained that we would go where the books were: "I'11 drive you to the library."
So pretty soon there were these two peevish boys sitting in her white 1959 Oldsmobile on their way to Detroit Public Library. I wandered reluctantly among the children's books. I loved animals, so when I saw some books that seemed to be about animals, I started leafing through them.
The first book I read clear through was Chip the Dam Builder. It was about beavers. For the first time in my life I was lost in another word. No television program had ever taken me so far away from my surroundings as did this verbal visit to a cold stream in a forest and these animals building a home.
It didn't dawn on me at the time, but the experience was quite different from watching TV. There were images forming in my mind instead of before my eyes. And I could return to them again and again with the flip of a page.
Soon I began to look forward to visiting this hushed sanctuary from my other word. I moved from animals to plants, and then to rocks. Between the covers of all those books were whole words, and I was free to go anywhere in them. Along the way a funny thing happened: I started to know things. Teachers started to notice it too. I got to the point where I couldn't wait to get home to my books.
Now my older brother is an engineer and I am chief of pediatric neurosurgery at John Hopkins Children's Center in Baltimore. Sometimes I still can't believe my life's journey, from a failing and indifferent student in a Detroit public school to this position, which takes me all over the world to teach and perform critical surgery.
But I know when the journey began--the day Mom snapped off the TV set and put us in her Oldsmobile for that drive to the library.
We can learn from the beginning of the passage that
A.the author and

【定位】第l段。
细节题。根据第l段的论述可知,当作者还是个小孩子的时候,他和母亲还有哥哥住在底特律一个破旧的房子里,他们天天晚上都看电视,而且周围的各种噪音都是来自各种电视节目的。晚饭后,我们就爬到母亲的床上,盯着电视机(tube)看它几个小时。从第1段的内容可知.作者沉迷于电视,故C正确。
【点睛】此题容易误选A,虽然文章提到作者成绩很差.但并没有说作者哥哥的成绩也差,所以A不正确。
你可能感兴趣的试题
A.He came from a middle-class famil
B.He came from a single-parent famil
C.His mother worked as a cleane
D.His mother had received little educatio
A.hesitant
B.unprepared
C.reluctant
D.determined
A.They were afrai
B.They were reluctan
C.They were indifferen
D.They were eager to g
最新试题
Write on ANSWER SHEET THREE a note of about 50-60 words base
In some countries young people are encouraged to work or tra
What does the author suggest as the primary factor of formi
What would the author benefit from the habit?
The author would read the words aloud _________.
What was the first new habit that the author would accompli
根据以下资料,回答题:
Dried foods
Nowadays vegetables are most commonly dried
Alkaline solutions are used to
