专四

单选题TEXT C
My bones have been aching again, as they often do in humid weather. They ache like history: things long done with, that still remain as pain. When the ache is bad enough it keeps me from sleeping. Every night I yearn for sleep, I strive for it; yet it flutters on ahead of me like a curtain. There are sleeping pills, of course, but the doctor has warned me against them.
Last night, after what seemed hours of damp turmoil, I got up and crept slipperless down the stairs, feeling my way in the faint street light that came through the window. Once safely arrived at the bottom, I walked into the kitchen and looked around in the refrigerator. There was nothing much I wanted to eat: the remains of a bunch of celery, a blue-tinged heel of bread, a lemon going soft. I've fallen into the habits of the solitary; my meals are snatched and random. Furtive snacks, furtive treats and picnics. I made do with some peanut butter, scooped directly from the jar with a forefinger: why dirty a spoon?
Standing there with the jar in one hand and my finger in my mouth, I had the feeling that someone was about to walk into the room—some other woman, the unseen, valid owner—and ask me what in hell I was doing in her kitchen. I've had it before, the sense that even in the course of my most legitimate and daily actions—peeling a banana, brushing my teeth—I am trespassing.
At night the house was more than ever like a stranger's. I wandered through the front room, the dining room, the parlour, hand on the wall for balance. My various possessions were floating in their own pools of shadow, denying my ownership of them. I looked them over with a burglar's eye, deciding what might be worth the risk of stealing, what on the other hand I would leave behind. Robbers would take the obvious things--the silver teapot that was my grandmother's, perhaps the hand-painted china. The television set. Nothing I really want.The author could not fall asleep because

A.it was too damp in the bedroo 
B.she had run out of sleeping pill
C.she was in very poor healt 
D.she felt very hungr

参考答案:C进入在线模考
【定位】第1段
【解析】推理题、根据文章第1段可知作者不能入睡的原冈是晖l为她的骨头在天气潮湿时疼得厉害,故C 正确。
【点睛】作者在第l段里讲述了风湿病所带给她的无尽痛苦,尤其遇上潮湿天气则更是无法入睡,尽管有安眠药,但医生并不主张她服药入睡。

你可能感兴趣的试题

1The author did not like the food in the refrigerator because it was NOT

A.fres 
B.sufficien 
C.nutritiou 
D.deliciou

2By “At night the house was more than ever like a stranger's” (Line 1, Para. 4), the author probably means that

A.the house was too dark at nigh 
B.there were unfamiliar rooms in the hous
C.she felt much more lonely at nigh 
D.the furniture there didn't belong to he

3TEXT D
The chief problem in coping with foreign motorists is not so much remembering that they are different from yourself, but that they are enormously variable. Cross a frontier without adjusting and you can be in deep trouble.
One of the greatest gulfs separating the driving nations is the Atlantic Ocean. More precisely, it is the mental distance between the European and the American motorist, partic, ularly the South American motorist. Compare, for example, an English driver at a set of traffic lights with a Brazilian.
Very rarely will an English man try to anticipate the green light by moving off prematurely. You will find the occasional sharpie who watches for the amber to come up on the adjacent set of lights. However, he will not go until he receives the lawful signal. Brazilians view the thing quite differently. If, in fact, they see traffic lights at all, they regard them as a kind of roadside decoration.
The natives of North America are much more disciplined. They demonstrate this in their addiction to driving in one lane and sticking to it--even if it means settling behind some great truck for many miles.
To prevent other drivers from failing into reckless ways, American motorists try always to stay close behind the vehicle in front, which can make it impossible, when all the vehicles are moving at about 55 mph, to make a real lane change. European visitors are constantly falling into this trap. They return to the Old Word still flapping their arms in frustration because while driving in the States in their car they kept failing to get off the highway when they wanted to and were swept along to the next city.
However, one nation above all others lives scrupulously by its traffic regulations--the Swiss. In Switzerland, if you were simply to anticipate a traffic light, the chances are that the motorist behind you would take your number and report you to the police. What is more, the police would visit you; and you would be convicted.
The Swiss take their rules of the road so seriously that a driver can be ordered to appear in court and charged for speeding on hearsay alone, and very likely found guilty. There are slight regional variations among the French, German and Italian speaking areas, but it is generally safe to assume that any car bearing a CH sticker will be driven with a high degree of discipline.The fact that the Brazilians regard traffic lights as a kind of roadside decoration suggests that

A.traffic lights are part of street scener 
B.they simply ignore traffic light
C.they want to put them at roadside 
D.there are very few traffic light