专四

单选题Which of the following is NOT discussed in the passage?

A.Their concepts of domestic spac 
B.Their social relationship
C.The functions of their room 
D.The layout of their house

参考答案:D进入在线模考
【定位】全文。
【解析】细节题。采用排除法。可以看剑文章中提到了两国人对空间的小同看法和家里空间的不同功能.并且从两国人民对家庭成员的不同态度看出彼此对社会关系的小同处理态度,一个强调独立性,而另一个强调相互的依靠和融洽.只有家庭房间的具体布局没有提及,故D 正确
【点睛】根据第2段中墨西哥人对家庭空间的理解可以排除选项A。根据第l段最后一句可以排除选项C.

你可能感兴趣的试题

1TEXT B
There are superstitions attached to numbers; even those ancient Greeks believed that all numbers and their multiples had some mystical significance.
Those numbers between 1 and 13 were in particular to have a powerful influence over the affairs of men.
For example, it is commonly said that luck, good or bad, comes in three; if an accident happens, two more of the same kind may be expected soon afterwards. The arrival of a letter will be followed by two others within a certain period.
Another belief involving the number three has it that it is unlucky to light three cigarettes from the one match. If this happens, the bad luck that goes with the deed fails upon the person whose cigarette was the last to be lit. The ill-omen linked to the lighting of three things from one match or candle goes back to at least the 17th century and probably earlier. It was believed that three candies alight at the same time would be sure to bring bad luck; one, two, or four, were permissible, but never just three.
Seven was another significant number, usually regarded as a bringer of good luck. The ancient astrologers believed that the universe was governed by seven planets; students of Shakespeare will recall that the life of man was divided into seven ages. Seven horseshoes nailed to a house will protect it from all evil.
Nine is usually thought of as a lucky number because it is the product of three times three. It was much used by the Anglo Saxons in their charms for healing.
Another belief was that great changes occurred every 7th and 9th of a man's life. Consequently, the age of 63 (the product of nine and seven) was thought to be a very perilous time for him. If he survived his 63 rd year he might hope to live to a ripe old age,
Thirteen, as we well know, is regarded with great awe and fear.
The common belief is that this derives from the fact that there were 13 people at Christ's Last Supper. This being the eve of his betrayal, it is not difficult to understand the significance given to the number by the early Christians.
In more modem times 13 is an especially unlucky number of a dinner party, for example. Hotels will avoid numbering a floor the 13th; the progression is from 12 to 14, and no room is given the number 13. Many home owners will use 12 1/2 instead of 13 as their house number.
Yet oddly enough, to be born on the 13th of the month is not regarded with any fear at all, which just shows how irrational we are in our, superstitious beliefs According to the passage, which of the following groups of numbers will certainly bring good luck to people?

A.3 and 7. 
B.3 and 9. 
C.7 and 9. 
D.3 and 13

2The ill luck associated with 13 is supposed to have its origin in

A.legen 
B.religio 
C.popular belie 
D.certain custom

3What is the author's attitude towards people's superstitious beliefs?

A.He is mildly critica 
B.He is strongly critica
C.He is in favour of the 
D.His attitude is not clea