专四

单选题According to the passage, which of the following adjectives best describes those people who work in large cities and live in villages?

A.Origina 
B.Quie 
C.Arrogan 
D.Insensitiv

参考答案:D进入在线模考
【定位】根据题干中的work in large cities and live in villages定位至第4段。
【解析】细节题。第4段最后一句中提到“他们的敏感程度与塑料花差不多”,意思是他们很不敏感.因为塑料花没有生命、情感,由此可知选项D为正确答案。
【点睛】此题容易误选为B.Quiet,因为第4段也提到“他们很喜欢安静的生活”,但这并不意味着他们确实是属于安静的一类人,所以不正确。

你可能感兴趣的试题

1Do you think the author will move to the country?

A.Yes, he will do s 
B.No, he will not do s
C.It is difficult to tel 
D.He is in two mind

2TEXT C
Traditionally, the woman has held a low position in marriage partnerships. While her husband went his way she had to wash, stitch and sew. Today the move is to liberate the woman, which may in the end strengthen the marriage union.
Perhaps the greatest obstacle to friendship in marriage is the amount a couple usually see of each other. Friendship in its usual sense is not tested by the strain of dally, year-long cohabitation. Couples need to take up separate interests (and friendship) as well as mutually shared ones, if they are not to get used to the more attractive elements of each other's personalities.
Married couples are likely to exert themselves for guests--being amusing, discussing with passion and point-and then to fall into dull exhausted silence when the guests have gone.
As in all friendship, a husband and wife must try to interest each other, and to spend sufficient time sharing absorbing activities to give them continuing common interests. But at the same time they must spend enough time on separate interests with separate people to preserve and develop their separate personalities and keep their relationship fresh.
For too many highly intelligent working women, home represents chore obligations, because the husband only tolerates her work and does not participate in household chores. For too many highly intelligent working men, home represents dullness and complaints-from an over-dependent wife who will not gather courage to make her own life.
In such an atmosphere, the partners grow further and further apart, both love and liking disappearing. For too many couples with children, the children are allowed to command all time and attention, allowing the couple no time to develop liking and friendship, as well as love, allotting them exclusive parental roles.According to the passage, which of the following statements is CORRECT?

A.Friendship in marriage means dally, year-long cohabitatio
B.Friendship can be kept fresh by both separate and shared interest
C.Friendship in marriage is based on developing similar interest
D.Friendship in marriage is based on developing separate interest

3The passage suggests that married couples become

A.unfriendly with guest 
B.uninterested in guest
C.hostile when guests have lef 
D.quiet when guests have lef